Manisa Müzesi, 1937 yılında Muradiye Külliyesi’nin medrese bölümünde hizmete başlamış, 1972’deki düzenlemeyle imarethane bölümü arkeolojik eserlere, medrese bölümü ise etnografik eserlere ayrılmıştı.
Antik çağlardan beri birçok medeniyete ev sahipliği yapan Manisa, tarihi ve kültürüyle Türkiye’nin en önemli kentlerinden biri. Ancak Manisa Arkeoloji Müzesi rutubet gerekçesiyle 2000 yılında kapatılmıştı. 2018 yılında yeni müze binasının inşaatının başlamasıyla müzenin etnografya bölümü de kapılarını kapattı.
7 yıl sonra açıldı
Nihayet 7 yılın ardında Manisa Müzesi’nin inşası ve yerleşim sürecinin bitmesiyle 17 Mayıs tarihinde kapılarını tarih ve sanatseverlere açtı.
7 bin 500 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen Manisa Müzesi içerisinde bin 700’den fazla eser sergileniyor.
İçerisinde birbirinden değerli tarihi eserler barındıran müze, dünyanın en önemli simgelerinden birine de ev sahipliği yapıyor. Aigai Antik Kenti kazılarından çıkarılan ve dünyada Helenistik Dönem’den günümüze kadar ulaşmış tek Hestia heykeli olarak bilinen eşsiz bir eser sergileniyor.
Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin Manisa ayağında açılan müzenin açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Manisa Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Mücahit Arınç, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, Manisa Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Sudak katıldı.