Gündem

Bakan Uraloğlu'ndan Instagram açıklaması: "Erişimi sağlayacağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Instagram konusunda ciddi bir aşama kaydettik, talepleri karşıladıklarında erişimi sağlayacağız" diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamaları şöyle: 

"Instagram erişimini durdurmuştuk öncelikle gelen özellikle katalog suçlar dediğiniz su istediğimiz zamanları atmadık sadece katalog suçları nedir ve Atatürk’e yapılan saldırılardır ondan sonra faizlerdir kumar vs. içerikli suç vardır gibi bunlarla ilgili çok defa bildirim yaptık. Ama bunun yeterince karşılık bulunmadığını görelim biz erişimini getirdi ondan sonra da dün biri olmak üzere iki toplantı yapıldı ya karşı tarafla hassasiyetlerimizi daha net bir şekilde anlattık anlatıyoruz. Bakın değerli kardeşlerim; burada şunu asla kaçırmamamız lazım çok net olarak bir şirket düşünün dünyada sosyal platform olduğunu düşünüp bunun kuralları kadar en az onun kadar bizim ülkemizin kanunları ve kuralları sahiplerimiz şirketimizin kuralları diyorlar. Şirketimizin bulunduğu ülkenin kuralları diyorlar siz bu ülkede faaliyet gösteriyorsunuz bu ülkenin kanunlar kuralları yok mu?  Elbette var sizde bunlara uymak zorundasınız.

Biz burada vahşice katledilmiş olanlar için taziye paylaşımlarından bile tahammül edilmiyor. Eğer bir sorun varsa eğer bir engelleme varsa tam da yaptığın bu durum tersine biz burada kanunlarımızı toplumsal safiyetlerimizi ön plana çıkarıyoruz. Yolları sonuna kadar da savunmaya devam edeceğiz. Ciddi bir aşama katettiğimizi söyleyebilirim zannediyorum ki hassasiyetlerimizi dikkate alacaklar.

"Asla bir yasakçı yaklaşım içerisinde değiliz olmayacağız"

Toplantı yapıldı, ama anlık olarak haberleşiyoruz yeni bir takvim hani şu toplanacağız deyip bir toplantıya gerek kalmaması umuyoruz "evet size şu taleplerinizi karşıladık" dedikleri an da biz de bu erişimi aynen sağlamış olacağız. 

Malezya başbakanlığı veya devlet başkanını erişimini de bunlar engelledi çünkü özür dilediler. Tamam bizle ilgili de ülkemizde yapılan bir çok iletişimde kaldırdılar bir özürle ve yanları bile hala bir özürle yanları hala yok o zaman bizler kendi değerlerimizi kendi kanunlarımızı elbette bizler koruyacağız. Asla bir yasakçı yaklaşım içerisinde değiliz olmayacağız."