Salihli

Başkan Özalper Salihli'de yaşanan vahşete dair bir açıklama yaptı

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Salihli’de bir cani tarafından 3 yavru kedinin öldürülmesine ilişkin sert konuştu.

Manisa'nın Salihli ilçesinde bir kişi, evin bahçesinde bulunan 3 yavru kediyi fırça sapı ile öldürmüştü. Bunun üzerine yavru kedileri vahşice öldüren şüpheli gözaltına alınmıştı.

Alınan bilgilere göre M.Ş. tarafından sopayla vurularak öldürülen yavru kedilere ilişkin yürütülen soruşturmada, sanık tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"CHP olarak konunun takipçisi olacağız"

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper konuya ilişkin açıklama yaptı.

Suçluya yönelik verilen cezanın göstermelik değil de hak ettiği cezayı alması gerektiğini kaydeden Başkan Özalper, “Sokakta yaşayan canlılara ilişkin meclise getirilen yasaya ilk günden beri karşı çıkmamızın en temel sebeplerinden biri, öngördüğümüz şiddet eylemleriydi. Bu yasa sayesinde psikopatik dürtüler taşıyan kişiler, sahipsiz gördükleri sokak hayvanlarına saldırmaya başladı. Her gün başka bir şehirden sokakta yaşayan canlılara işkenceyle ilgili haberler görüyoruz. Maalesef bunlardan biri de Salihli ilçemizde yaşandı. Toplum zararlısı bir kişi, yavru kedileri dakikalarca sopalayarak öldürdü. Şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu hasta kişinin göstermelik değil, hak ettiği cezalarla yargılanmasını diliyor ve CHP olarak konunun takipçisi olacağımızı belirtiyorum.” dedi. 

"Katilleri cesaretlendirip, hiçbir suçu günahı olmayan canlıların üzerlerine saldılar"

Yasaya evet oyu veren milletvekillerine değinen Başkan Özalper sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu yasayla birlikte katilleri cesaretlendirip, hiçbir suçu günahı olmayan canlıların üzerlerine saldılar. Hayvanlar için bir cehennem yarattılar. Bugün kediye köpeğe işkence edip öldürenlerle sokaklar daha mı güvenli olacak? Katillerin kol gezdiği siteler, parklar çocuklar için daha konforlu mu olacak? Yasaya evet oyu veren tüm milletvekillerini vicdanlarıyla baş başa bırakıyor, CHP olarak yasanın iptali için hukuki süreçte yapılması gereken tüm adımları attığımızı bir kez daha belirtmek istiyorum.”