Siyaset

CHP'li Başkan Mehmet Arslan'dan İlkcan Durmaz'a yanıt gecikmedi

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Mehmet Arslan, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı İlkcan Durmaz'ın geçtiğimiz günlerdeki CHP'ye yönelik yaptığı eleştirilerine yanıt verdi.

Geçtiğimiz günlerde Manisa'da basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı İlkcan Durmaz, makam odasında darp iddiasıyla tutuklanan CHP'li Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez'e sert tepki gösterirken, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban'a da eleştirilerde bulunmuştu.

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Mehmet Arslan'dan İlkcan Durmaz'a yanıtı gecikmedi.

Başkan Mehmet Arslan, yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Geçtiğimiz günlerde AKP Yunusemre İlçe Başkanlığının düzenlemiş olduğu basın açıklamasına karşı hemşehrilerimiz her ne kadar haber sitelerinin altında gerekli cevapları vermiş olsa da bizler de bugün cevabımızı kamuoyuyla paylaşmak adına sizlerle bir aradayız.

Halkımız yolsuzluklarla, yoksullukla ve yasaklarla vermiş olduğu mücadele neticesinde 31 Mart 2024 tarihinde büyük bir teveccüh göstererek Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel önderliğinde Cumhuriyet Halk Partisi’ni Türkiye’de , Manisa Büyükşehirde ve Manisamızın 14 İlçesinde birinci parti yapmış bu savruluşa yerelde son vermiştir.

Aziz Milletimize, sokağa, pazara, emekliye, çiftçiye ve tüm mağduriyetlere kulağını tıkayan haksızlığı ve hukuksuzluğu olağanlaştıran Akpnin faturasını kesmiş bu kez hesabı siz ödeyeceksiniz demiştir.

Ancak üzülerek belirtmek isterim ki kulakları tıkalı olan ve halkı saraydan dinleyen bu zihniyet bir takım suni gündemler yaratarak halkın asıl sorunlarını hala daha görmezden gelmektedir. Bilinmesini isteriz ki Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz halka hesap verme sorumluluğumuzun bilincinde hareket eder şeffaflığı önemser hesabını veremeyeceğimiz hiçbir olgunun yanında ve arkasında durmayız.

Kula’da yaşanan duruma ilişkin İl Başkanlığımız Hukukçularımızla birlikte sürecin takipçisidir ve gerekli bilgilendirmeyi devamlı olarak kamuoyuyla paylaşmaktadır. Çiftçi Malları Koruma Başkanımız İbrahim Dağdelen’in yaşadığı elim hadisenin ise Yunusemre Belediyemizin kurumsal kimliği ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Kamu görevi ifa eden ve Yunusemre Belediye Meclisimizin CHP, AKP, MHP, İYİ Partili Meclis Üyelerinin “oybirliğiyle” göreve gelen ÇMK Başkanı İbrahim Dağdelen; bilinci yerinde olmayan vatandaşımız tarafından kendisine yönelen fiziksel saldırıyı durdurabilmek amacıyla sözlü olarak defalarca çabalamasına rağmen saldırının devamı neticesinde meşru müdafa yoluna başvurmuştur. Nitekim yaşanan olay sonucunda vatandaşımız da pişmanlık yaşamış ve şikayetçi olmamıştır. Tüm tedavi masrafları da İbrahim Dağdelen tarafından karşılanmıştır.

Yunusemre Belediye Başkanımız Sayın Semih Balaban Yunusemreli hemşehrilerimizin neredeyse yarısının oyunu almış ancak seçimden bu yana tamamının Belediye Başkanı olmuştur. Bizim dünya görüşümüzde din, dil, inanç, ırk, siyasi görüş ayrımı yoktur bizler insana insan olduğu için değer verir yalnızca iyi insan kötü insan ayrımı yaparız. 

Göreve geldiğimiz günden bu yana en önemsediğimiz husus israfı sona erdirmek tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak olmuştur. Belediyede çalışıyor gözüküp işe uğramayanların, canı istediğinde gidip istemediğinde gitmeyenlerin, belediyeden aldığı maaşla milletvekilliği danışmanlığı yapanların, yolsuzluklara hukuksuzluklara bulaşmış kişilerin tamamının işine son verilmiştir.

Tam 1 Milyar 103 Milyonla devraldığımız belediyede (ki devraldığımız diğer 13 belediyenin toplamından daha fazla borç demektir) bizler ilk iş kamu harcamalarını asgari düzeye indirdik. Özel araç kullanımına son verdik şu an hiçbir belediye başkan yardımcımız makam aracı kullanmamakta ihtiyaç olduğunda havuzdan araç kullanmaktadır. Özel amaçlarla kullanılan ve fazladan kiralanan tam 43 araç iade edilmiştir. Yalnızca bu gibi tedbirlerle bile belediyemizde ortalama 92 ton yakıt kullanılırken 32 tona düşürülmüş ve yakıt tüketimi üçte iki azalmıştır. Şatafata, lükse, halka kulaklarını tıkamış halktan ve haktan son derece uzak olan bu anlayışa son verilmiştir. Hiç kimseye veremeyeceğimiz bir hesap yoktur. 

Borcumuz var diyerek hizmet aksatılmamış 

İzlemiş olduğumuz yönetim anlayışıyla Türkiye’nin en borçlu İlçe Belediyelerinden biri haline getirilen belediyemizin bugüne kadar hem “75” Milyon liralık borcu ödenmiş hem de bu süre içerisinde Hayırseverlerle kurulan pozitif diyaloglar ve katılımcı yönetim anlayışıyla Seyitli ve Barbaros Mahallemizde spor tesisi gibi birçok yatırımların planlaması yapılmıştır yapılmaya da devam etmektedir. Manisamızın göz bebeği Süreyya Park önümüzdeki günlerde Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in de katılımıyla açılacaktır. Yunuskart projesinin altyapı hazırlıkları devam etmektedir. Muradiyede atıl halde bulunan ve futbolculara otel olarak sunulan ek hizmet binamızın Muradiyeli hemşehrilerimizin hizmetine sunmak için çalışmalarımız devam etmektedir.

Belediyemizde yönetim kadrosu anlamında hiçbir eksiklik ve çatışma bulunmamaktadır. Herkesin görev alanları ivedilikle ve titizlikle belirlenmiştir belirlenmeye de devam etmektedir. “Yüzlerce kilometre öteden şehrin dinamiğini bilmeyen” dediğiniz kişi Manisa’da doğmuş Manisa’da büyümüş tüm ailesi hala Manisa’da bulunan şehrimizin ve göçmen hemşehrilerimizin önde gelen isimlerinden olan 3 dönem Belediye Başkanlığı yapmış istese halkın teveccühüyle 3 dönem daha yapabilecek olmasına rağmen kendi isteğiyle bu görevi bırakmış görevi esnasında yüzlerce hemşehrisine yardım eli uzatan ve Manisalılık bilinciyle hareket eden bir isimdir burada bizlerle olması ise Yunusemremiz için kazançtır.

Halktan bu denli kopuk olan akparti kadroları görüyoruz ki kendi içinde de bir kopuş sürecine girmiştir. Belediye Başkanımız Semih Balaban Ankara’ya giderek Grup Toplantımıza katılmış, Genel Başkanımızı ziyaret etmiş ardından siyasi parti gözetmeksizin tüm Manisalı Milletvekillerimizi yanına Mareşal Fevzi Çakmak mahallesinin ileri gelenlerinden bir temsilci de alarak ziyaret etmiş mahalleye ilişkin imar problemi hakkında dosyalar sunmuş işbirliği talep etmiştir. Ancak mevkidaşım yaptığı açıklamayla bu husustan bilgisi olmadığını gözler önüne sermiştir. Bizler hemşehrilerimizin yararına olan konuları siyaset üstü tutup Manisamız ve Yunusemremiz için işbirliği arayışındayken karşılığında görmüş olduğumuz bu tavrı halkımızın takdirine bırakıyoruz.

Muhtarlarımızın tamamıyla 1 Nisan gününden beri birlikte hareket etmekteyiz! Akp belediyeciliğinin aksine muhtarlarımıza siyasi parti ayrımı yapmak ve siyasi baskı uygulamak yerine hangi siyasi görüşten olursa olsun halkımızın temsilcisi olarak gördük ve bu şekilde yaklaştık. Bırakın Mehmet Çerçiden randevu almayı başkan yardımcılarına ulaşabilmeyi saha amirlerine bile ulaşamayan ve hemşehrilerimize hizmet talebinde yalnız bırakılan muhtarlarımızla 7/24 iletişim kurulmakta tüm taleplerine anında cevap verilmektedir. 10 yıldır Akpli Mehmet Çerçi tarafından yönetilen Yunusemre Belediyesinde ilk kez Ramazan ve Kurban Bayramında hemen hemen tüm köylerimize bayramlaşmaya gidilmiş bayramlaşmanın ardından sorunlar birebir dinlenmiş anında çözüm programı oluşturulmuş Muhtarlarımız ve hemşehrilerimiz ilk kez bir Belediye Başkanını bayramda yanlarında gördüklerini dile getirerek mutluluklarını belirtmiştir. 

İştirak Şirketlerinin mali durumunu ise gördüğümüz tablo karşısında biz size soruyoruz!

Yalnızca Belediyenin kaybedildiği 31 Mart gecesi bile kesilen milyonlarca liralık çekin bedelini sormak istiyoruz? Seçimlerde propaganda amacıyla dağıtılan milyonlarca liralık Mehmet Çerçi logolu hediyelik eşyanın bedelini nasıl karşıladığınızı sormak istiyoruz? İştirak Şirketleri üzerinden vatandaşa değil yandaşlara aktarılan milyonlarca liranın hesabını soruyoruz? Tıkır tıkır işliyor dediğiniz sistemde takır takır yapılan borçları yandaş şirketlere yapılan peşkeşleri soruyoruz? Belediye arazilerinin nasıl piyasanın bu kadar altına elden çıkarılabildiğini soruyoruz? Belediyeyi teslim aldığımızda Meclis Üyeniz Mali Müşavir Gürkan Koyuncu’nun da altında imzası olan rapordaki Mayeb’e ait 42 Milyon Liralık, Yuntaşa ait 77 Milyon Liralık borcun hesabını ve diğer tüm borçları soruyoruz… Soruyoruz da maalesef cevap alamıyoruz. 

22 yıllık hükümet ve belediyecilik tecrübenizde kuyumcu terazisiyle hareket ettiğinizi iş yapacağınız hizmet vereceğiniz herkesi “ya bizdensin ya hiçsin” diye en ince ayrıntısına kadar araştırıp ayrıştırdığınızı çok iyi biliyoruz fakat bizim terazimiz kuyumcu terazisi değil  Hz Ömer’in adalet terazisidir. Bizim ayrımımız iyi insan kötü insan ayrımıdır.

“Türkiye’nin en büyük hayvan  doğal yaşam alanı projesi” olarak belirttiğiniz projenin ise detaylarını hemşehrilerimizle paylaşmak isterim. Öncelikle hemşehrilerimiz için taş üstüne taş koyan herkese teşekkür ederiz. Ancak akp kadrolarının “ben bilirim” anlayışıyla bir kısmını tamamladığı tesis Türkiye’nin en sağlıksız tesislerinden biridir. Bizler konunun tüm muhattaplarıyla da diyalog içerisinde sokaktaki canlarımız için en insancıl en faydalı çözümü üretmeye çalışıyoruz. Manisamızın 100 gündür değil yıllardır kanayan bu yarasını da yalnızca 3 ay içerisinde hemen masaya yatırarak Büyükşehir Belediyemiz nezdinde bir Sokak Hayvanları Komisyonu kurduk. Komisyonumuzun son toplantısında Veteriner Halk Sağlığı Daire Başkanlığının kurulmasına,  Gezici Hayvan Bakım ve Tedavi Aracı (Vetbüs) Projesi ve Uluslararası Standartlarda Hayvan Hastanesinin kurulması için çalışmalara da başlandı. Söz konusu tesisle ilgili de akpli merkez ilçe belediyeleri mhpli büyükşehir belediyesi arasındaki uyumsuzluğun aksine tesisin Manisalılara fayda sağlaması için Büyükşehir ve Şehzadeler belediyelerimizle de ortak çalışarak birlikte yönetilmesi anlamında görüşmelerimiz devam etmektedir.

Değerli Manisalı hemşehrilerim kıymetli basın mensupları; 

Artık Manisamızda ve Yunusemremizde sizleri dinleyen anlayan ve yanınızda olan halk için çalışan çabalayan halk odaklı Belediye Başkanları ve Yönetim anlayışı vardır. Bizlere ilk 100 günün hesabını sormaya kalkanlara en büyük cevabı 31 Mart gecesi olduğu gibi yine halkımız vermiştir. Belediye Başkanlarımız mesai kavramı nedir bilmeden çalışmalarını yürütmektedir.  Kimileri hala saray odasının mobilyalarının, milyonluk fantazi şöminelerinin peşinde koşturup belediyemize bunları almak için davalar açadursun Yunusemre Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi artık halkın belediyesidir ve hemşehrilerimizin bir kuruş dahi olsa hakkına sahip çıkmaktadır!

Dünün yerel iktidarı bugünün ve yarınların muhalefeti olanlara tavsiyemiz merkezi iktidarın hala ellerinde olduğunu hatırlamaları ve milletimizin gerçek derdi olan yoksulluk, düzensiz göçmen, çökmüş adalet sistemi, enflasyon, hayat pahalılığı, atanamayanlar, eytliler gibi daha birçok sayabileceğimiz mağduriyeti gidermesidir.  100 günde yapılanları sormak bir yana 22 yıldır yapılmayanlara ve gelinen noktaya dönüp bir bakmasıdır.

Bizler bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da ortak aklı, katılımcı yönetim anlayışını, şeffaflığı, müzakere yolunu savunmaya devam edeceğiz Manisayı ve Yunusemremizi siyaset üstü görüp hizmet odaklı çalışmalarımıza devam edip tüm yapıcı eleştirilere açık olacağız. Ancak müzakere edilemediği takdirde mücadeleden de kaçınmayacağız. 

Tüm basın mensuplarımıza ve saygıdeğer hemşehrilerime bizleri dinlediği için teşekkür ediyorum. Yarının bugünden daha güzel olacağına tüm inancımla sizleri saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Sağ olun var olun!"