Spor

Manisa Görme Engelliler Spor Kulübü, Satranç Şampiyonasına katılacak

Manisa Görme Engelliler Spor Kulübü’nün satranç sporcuları Denizli’de 7-13 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan Satranç Şampiyonasına katılacak.

Manisa Görme Engelliler Spor Kulübü başkanı Mehmet Göktaş,  Görme Engelliler Satranç Şampiyonası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Göktaş,  görme engellilerin satranç branşında çok başarılı olduklarını, Denizli’de düzenlenecek şampiyona için her gün düzenli antrenman yaptıklarını, bu şampiyonadan Manisa’ya çok sayıda madalya ve kupa getireceklerini söyledi.

Başkan Göktaş, görme engellilerin nasıl satranç oynadıkları hakkında da şunları söyledi:  

“Görme Engelliler Satranç tahtasını elleriyle kontrol ediyorlar, siyah karelerin yüksek, beyaz karelerin çukur olduğunu, siyah taşların üzerinde de küçük bir çivi bulunduğu için taşları da kolayca ayırt edebiliyorlar.“

Göktaş, her yaştan çok başarılı Görme Engelli Satranç sporcularının da olduğunu, Manisa protokolünü de görme engelli sporcuları ile Satranç düellosuna davet ederek, eğer kabul ederler ise, “Valimiz, Belediye Başkanlarımız, Kaymakam ile il, ilçe müdürlerimiz ile de dostluk karşılaşması yapmak istiyoruz. Böylece engelli sporlarının halkımıza daha iyi anlatabiliriz.” dedi. 

Göktaş,  Satranç turnuvası için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’ten de ulaşım ve konaklama yardımı beklediklerini söyleyerek,  engellilerin sosyalleşmeleri için herkesten spor faaliyetlerine destek talep etti. Başta görme engelliler olmak üzere bütün engellileri de spor yapmaya davet etti.

Kulüplerinin bütün engelli guruplarına spor yaptırtacak imkan ve kapasiteye sahip olduğunu belirten Göktaş, özellikle belediyelerin bu işin doğrudan içinde olması gerektiğini söyledi.