Eğitim

Manisalı öğrenciler 'Zanaat Atölyeleri' ile meslek öğreniyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez başlatılan 'Zanaat Atölyeleri' kursu, Manisa’da birçok okulda açıldı.

Beceri Geliştirme Programı Destekleme ve Yetiştirme kurslarıyla Ortaokul 7. ve 8.sınıf öğrencilerini hayata hazırlamak ve mesleki eğitimin önemine dikkat çekmek hedefleniyor.

Manisa'da Ortaokul 7 ve 8. Sınıf seviyesinde başlayan programa 15 öğrenci katıldı.

Zanaat atölyeleri kapsamımda Yunusemre ilçesinde Borsa İstanbul Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Yiyecek İçecek Hizmetleri, Nihal Akçura Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Yiyecek İçecek Hizmetleri, Polinas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Bilişim Teknolojileri, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Elektronik Teknolojileri ile Yunusemre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Radyo-Televizyon alanlarında Beceri Geliştirme kursları veriliyor. Özellikle öğrencilere ilk olarak iş sağlığı ve güvenliği eğitimi veriliyor.

Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş ve Şube Müdürü Yüksel Beroje, Polinas MTAL de kursu yerinde ziyaret etti. Öğrencilerle sohbet ederek okul yönetimine teşekkür etti.

"Proje kapsamındaki 5 dalda öğrencilere mesleki eğitim veriliyor"

Yapılan kurslarla öğrencilerin ilgilendikleri mesleklerde altyapı oluşturma imkanı sunduğunu belirten Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaokul öğrencilerine yönelik meslek liselerinin atölyelerinde beceri eğitim verilmesi kapsamında bu kurslar gerçekleşiyor. Öğrencilerimiz yaz dönemlerinde meslek lisesi atölyelerinde beceri eğitimlerine katılacaklar. Her bir insanın bir mesleğinin olması gerekiyor. Öğrencilerimizin geleceklerine dair yapabilecekleri bir meslekle ilgili altyapı oluşturuyor. Bütün bunlarında ilk önceliğimiz iş sağlığı ve güvenliğidir. Bütün işyerlerimizde, hayatın her alanında iş sağlığı ve güvenliği her zaman önemlidir. Öğrencilere modüller tanıtılıyor. Bu proje bu yıl ilk kez uygulanıyor. Proje kapsamındaki 5 dalda öğrencilere mesleki eğitim veriliyor. Okul yönetimimize, öğretmenlerimize bu kurslara destek verdikleri için teşekkür ediyoruz.” dedi.