Salihli

Salihli Belediyesi Kurşunlu Kaplıcalarında skandal

2014-2024 döneminde belediye başkanlığı yapan MHP'li Zeki Kayda'nın, Salihli Belediyesi Kurşunlu Kaplıca Tesisleri'nde, yakınlarına özel olarak ücretsiz bir oda tahsis ettiği iddia edildi.

Salihli Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, önceki iki dönem belediye başkanlığı yapan Zeki Kayda'nın, Kurşunlu Kaplıca Tesisleri'nde yakınlarına ücretsiz bir oda tespit ettiği öğrenildi.

10 yıl boyunca Zeki Kayda'nın aile üyelerine hizmet ettiği belirtilen açıklamada, sorumlular hakkında hukiki işlem başlatıldığı da kaydedildi.

Belediye tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Göreve geldikten sonra Salihli Belediyesi Kurşunlu Kaplıca Tesislerimizde yaptığımız incelemelerde, şatafatlı bir şekilde döşenmiş ve önceki Belediye Başkanı Z.K‘nın birinci derece yakınlarına, bazı yardımcılarına ve yandaşlarına  ücret alınmaksızın bir oda tahsis ettiği bilgilerinden harekete geçerek Kurşunlu tesislerimizdeki 303 numaralı odamızı konaklama hizmeti satışı dışında tutarak,
Güzel Salihli’mize yıllardır kaynak ve gelir elde etmek yerine, 303 numaralı odayı iki dönem 10 yıl boyunca kendi aile yakınlarına ve yandaşlarına ücretsiz olarak kullandırdıklarını tespit ettik.

Halka hizmet etme ve gelir amacından uzak tutulan bu oda, kamu kaynaklarının ve mahrum kaldığımız gelirlerin özel zevkler için israf edildiğini açıkça gösteriyor.

Belediyenin kaynakları birilerinin ve yakınlarının şahsi konforları için değil halkımızın hizmetinde olmalıdır.

Belediyemizin gelir bütçesine girmesi gereken, ancak basiretsiz bir anlayış ve keyfiyetle peşkeş kalemine atılan bu tür suistimallerin her zaman karşısında olacağız.

Söz verdiğimiz gibi;
Salihli halkının haklarını korumak için bu olay karşısında sessiz kalmayarak, önceki Belediye Başkanı ve sorumlular hakkında hukuki ve cezai sürecini başlatmış bulunuyoruz.

Belediyemiz şeffaf yönetim anlayışıyla;
Salihli Halkımızın menfaatine uygun bir şekilde hareket etmeye devam edecektir.

Seçimden önce söz verdiğimiz gibi, şeffaflık ilkesine bağlı yönetim anlayışımızla siz değerli halkımızın hakkını sonuna kadar savunacak, verdiğiniz vergilerin son kuruşuna kadar hesabını soracağız."