Manisa'ya yeni vali atandı Manisa'ya yeni vali atandı

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper12 Haziran Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü’nde çocuk işçiliğinin vahim durumu ile ilgili bir açıklama yaptı.

Ilksenözalper-1

Başkan Özalper, “Yaşları gereği okulda; okul dışındaki zamanda da gelişimlerini sürdürmek için sağlıklı ve güvenli ortamlarda olması  gereken çocukların tarım, enerji, maden, inşaat, sanayi gibi birçok iş kolunda ya da bizzat devlet eliyle MESEM’de ucuz emek olarak görüldüğü, emeklerinin sömürüldüğü zamanlardayız. Evet, çocuklar işçileştiriliyor. Bu yüzden de sadece ülkemizle sınırlı olmayan, esasen küresel bir sorun olan çocuk işçiliği, çocukların temel haklarının ihlal edilmesine ve geleceklerinin, hatta hayatlarının tehlikeye atılmasına neden oluyor” dedi.

242

"Türkiye’de yaklaşık 3 milyon çocuk işçi bulunuyor"

CHP’li Özalper, “ILO ve UNICEF verileri diyor ki dünyada çocuk işçiliği 8,5 milyon daha artarak 160 milyona ulaşmış durumda, ki bu çocukların bir kısmı köle olarak çalıştırılıyor. Veriler Türkiye için de korkunç. Türkiye’de yaklaşık 3 milyon çocuk işçi bulunuyor ve bu sayı yaz aylarında 5 milyonu buluyor. Her 10 çocuktan 8’i güvencesiz çalışıyor. Her yıl en az 60 ila 70 çocuk işçi, iş cinayetlerinde hayatını kaybediyor” dedi.

Manisa'da da durum vahim

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper son olarak şu ifadeleri kullandı, “Ne yazık ki Manisamızda da durum vahim. Çocuklar, mevsimlik tarım işlerinde kullanılıyor. Küçük Sanayi bölgelerinde kaçak olarak çalıştırılan çok sayıda çocuğun olduğunu biliyoruz. Denetim yapılmadığı ve işyerlerine ceza kesilmediği sürece çocuk işçiliğiyle mücadele etmek mümkün değil. Bu insanlık suçunun önüne geçilmesi için tüm yetkili makamlara bir kez daha sesleniyoruz, etkili denetim yapın ve 2024 yılında Türkiye’ye bu kara lekeyi sürmeyin”

Kaynak: HABER MERKEZİ