12 saat önce Manisa

Bir Damla Su, Geleceğin Umudu' sloganıyla Manisa'da ilk kez yapılan ‘Manisa Su Çalıştayı' sona erdi.

12 saat önce Alaşehir

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde üzüm işçilerini taşıyan traktör, rampa yukarı çıktığı sırada geri geri gitmeye başlayınca önce işçilerin olduğu römork devrildi ardından da traktör römorka dayanarak durabildi. Kazada römorkta bulunan 10 işçi ile traktör sürücüsü yaralandı.

13 saat önce Gördes

Gördes'te geçtiğimiz ay meydana gelen orman yangınından etkilenen Karayakup Mahallesi'nde yangının yaraları sarılıyor. Büyükşehir Belediyesi ve Gördes Belediyesi iş birliğiyle evleri kullanılamaz duruma gelen mahalle sakinleri için geçici konteyner evler kurulacak.

13 saat önce Yunusemre

Yunusemre Belediyesi, Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirdiği fizyoterapi hizmeti ile halkının sağlıklı günlere kavuşmasına da yardımcı oluyor.

14 saat önce Alaşehir

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde ikametinde 604 adet sentetik ecza hapı ele geçirilen şüpheli sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

15 saat önce Ekonomi

CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Bekir Başevirgen Sarıgöl’de üzüm üreticileriyle bir araya geldi. Sumalık üzümün geçen sene fiyatı 16 lirayken bu sene 7 liraya düştüğünü vurgulayan milletvekilleri “Devletin kurumu Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) nerede? Neden fiyat açıklamadı? Neden alım yapmıyor?” diye sordular.

16 saat önce Asayiş

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği tarafından 17 Eylül Salı günü gerçekleştirilen özel denetimde 72 motosiklet denetlenirken, 7 motosiklet trafikten men edildi ve toplamda 65 bin 536 TL trafik cezası uygulandı. Özellikle motosiklet kazalarında can kaybına neden olan kask kullanımının arttırılması için trafik denetimlerinin daha da artacağı bildirilirken, vatandaşların bu konuda duyarlı olması gerektiği bildirildi.

16 saat önce Kültür Sanat

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 1980'li yıllardan yurtdışına kaçırılan 2 bin 500 yıllık eserin Türkiye'ye iade edilmesini sağladıklarını açıklayarak, “Türünün nadide örneklerinden birisi. 1980'li yılların başında Manisa bölgesindeki bir mezardan kaçak kazı ile kaçırıldığı ortaya çıkartılan bir eser. Ama ne yaptık, 35-40 yıl sonra bu tarihi eserin peşine düşerek ülkemize iade edilmesini sağladık” dedi.

16 saat önce Asayiş

Manisa İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından piyasaya uyuşturucu madde süreceği ihbarı alınan bir şahsın evinde yapılan aramada yüzlerce sentetik ecza hapı ve nakit para ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıs sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

17 saat önce Manisa

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Spilkent Toplu Konut Projesi’nde binalar yükselmeye başladı. Büyükşehir yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, proje kapsamındaki sözleşme imzalama sürecinin 21 Eylül Cumartesi gününe kadar devam edeceği duyuruldu.