Gece boyunca kontrol altına alma çabalarının devam ettiği Gördes'in Boyalı ve Kayacık mahallelerindeki orman yangını sürerken Manisa Valisi Enver Ünlü de yangın bölgesine giderek çalışmaları yerinde takip etti.

A W268270 03

Türk Kızılayı Manisa Şubesi de söndürme çalışmalarını yürüten ekiplerin ve yangından etkilenen vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

A W268270 01

Gördes ilçesinde devam eden yangın söndürme çalışmalarına gece boyunca 1 gece görüşlü helikopter, 83 söndürme ekibi, 36 su tankeri, 18 iş makinesi, 367 personel katılırken, sabahın ilk ışıklarıyla havadan ve karadan daha fazla ekiplerin yangını kontrol altına alma çabaları devam ediyor.

A W268270 02

Alaşehir'de uyuşturucu taciri tutuklandı Alaşehir'de uyuşturucu taciri tutuklandı

2 mahalle boşaltıldı

Alevlerin kontrol altına alınabilmesi için yoğun çaba harcanırken, rüzgarın da etkiyle geniş alana yayılan yangın kırsal yerleşim yerlerini de tehdit etmeye başladı. Alevlerin sıçradığı Karayakup Mahallesi’nde bazı evler yanarken, tedbir amacıyla Karayakup ve Yeniköy mahalleleri boşaltıldı. 230 nüfuslu Yeniköy ve 40 nüfuslu Karayakup mahallelerinde ikamet eden vatandaşların ihtiyaçları, AFAD ve Türk Kızılay ekiplerince gideriliyor.

A W268211 03

İzmir Orman Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre Kayacık'taki orman yangınında durumun iyiye gittiği öğrenildi.

A W268270 09

Kaynak: İHA