Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, bayram dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bayramlar yardımlaşma ve dayanışmanın pekiştiği, sevgi ve saygının en güzel şekilde ifade edildiği çok özel günlerdir. Başta büyüklerimiz ve çocuklarımız olmak üzere mutlu etmenin ve mutlu olmanın en büyük aracıdır. Kurban bayramına girdiğimiz bu günde de ihtiyacımız olan; barış, huzur ve dayanışmadır. Birliğimizin, beraberliğimizin pekiştiği, dayanışmamızın büyüdüğü, darda olanların derman bulduğu, sofraların bereketle çoğaldığı, savaşların ve çatışmaların olmadığı günlere vesile olsun bayramlar. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak, kentimizde dayanışmayı artırmak, ihtiyaç sahibi ailelerimize destek olmak amacıyla kurban bağışı kampanyası düzenledik. Belediyemize yapacağınız kurban bağışlarını İslami usullere göre, hijyenik ortamda kesecek ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kavurma yaparak ulaştıracağız. Ayrıca, bayram süresince, halkımızın ihtiyaç duyacağı tüm birimlerimizin görevde olacağını da hatırlatmak isterim. Daha güzel günlerde, daha mutlu bayramları hep birlikte karşılamak dileğiyle, hepinizi sevgi ve saygıyla kucaklıyorum.”

Whatsapp Image 2024 06 14 At 11.06.54

Semih Balaban'ın bayram mesajı

Yunusemre Belediyesi olarak bayram süresince vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirten Başkan Balaban, belediye ekiplerinin bayram boyunca görev başında olacağını ve herhangi bir aksaklık yaşanmaması için çalışacaklarını söyledi. Yunusemre Belediyesi olarak Kurban Bayramı’nda iyilikseverlerin bağışladığı kurbanları ihtiyaç sahiplerine dağıtacaklarını kaydeden Belediye Başkanı Balaban, bunu da muhtarlar aracılığı ile yapacaklarını ifade etti. 

Mesajında Gazze’de yaşanan insanlık dramına da değinen Yunusemre Belediye Başkanı şunları söyledi: "Kurban Bayramı, paylaşmanın, dayanışmanın ve kardeşliğin en güzel örneklerinin sergilendiği özel günlerimizden biridir. Bu mübarek günlerde, ailelerimiz ve sevdiklerimizle bir arada olmanın mutluluğunu yaşarken, ihtiyaç sahiplerini de unutmamalıyız. Gazze’de yaşanan zulümde ayakta kalan o güzel insanlarla dayanışma içinde olmak da bir insanlık görevidir. Bu görevi hep birlikte yerine getirelim. Bayramın tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.”

Gülşah Durbay

Başkan Durbay'dan bayram mesajı

Başkan Durbay birlik, beraberlik ve kardeşliğin pekişeceği bir bayram dileğinde bulunarak mesajında şu ifadelere yer verdi “Bayramlar, birlik ve beraberlik duygularımızın paylaşıldığı, dayanışma ve yardımlaşmanın hep birlikte yaşandığı en önemli günlerdir. Paylaşma ve dayanışmaya en fazla ihtiyaç duyulduğu bu günlerin halkımızın birlikteliğine çok önemli katkılar sunacağına inanıyoruz. Şehzadeler Belediyesi olarak, her zaman olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da temiz bir çevre ve huzur için halkımızın yanındayız. Bayramın, huzur ve güven içerisinde geçmesi amacıyla belediyemiz gerekli tedbirleri almış, bayram boyunca tüm mahallelerimizde ekiplerimiz temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarına aralıksız devam edecektir. Bu vesileyle halkımızın Kurban Bayramı’nı tebrik eder; sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde geçmesini temenni ederim."

Whatsapp Image 2024 06 14 At 12.27.08

İYİ Parti İl Başkanı Zafer İksir'in bayram mesajı

Kurban Bayramının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini dileyen Başkan İksir, “Kurban Bayramı, karşılık beklemeksizin yapılan iyiliğin ve yardımlaşmanın en güzel ifadesidir. Bayram günleri aramızdaki kırgınlıkları unutmak ve birbirimize daha sıkı kenetlenerek kardeşliğimizi pekiştirmek için önemli günlerdir. Bu kutsal günlerde, kimsesizlere, yoksullara, öksüz ve yetimlere kol kanat germek, onların yüzlerini güldürerek bir an da olsa sevincimize ortak etmek Kurban Bayramının manasını layıkıyla idrak etmemizi sağlayacaktır. Unutmamalıyız ki sevinçler ve mutluluklar paylaştıkça artar,  üzüntüler ve acılar da paylaşıldıkça azalır. 
Ayrıca bu bayramda Doğu Türkistan’da zulüm altında olan soydaşlarımızı, Filistin’de İsrail zulmü altında olan kardeşlerimiz de unutmamalıyız. Dünyanın bu katliam ve zulümlere tepkisini en sert şekilde göstermesi gerekmekte ve bu zulme artık dur denmelidir. 
İnanıyorum ki, bu bayramda birbirimize her zamankinden daha sıkı sarılacak; kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği, umutların canlandığı bir bayram geçireceğiz.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, bayramın tüm insanlık için barışa, sevgiye, kardeşliğe vesile olmasını temenni ederim”

Başkan Zeyrek: "Gediz Nehri'ndeki kuraklık için acil önlem almalıyız" Başkan Zeyrek: "Gediz Nehri'ndeki kuraklık için acil önlem almalıyız"

Kaynak: HABER MERKEZİ