Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının “Manisa ili Şehzadeler ve Yunusemre ilçe merkezleri ve bağlantılı muhtelif mahallelerde 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı önerisinin değerlendirilmesi” teklifi oylandı. Oylama öncesi söz alan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Palabıyık, planı yeterince inceleyemediklerini öne sürdü.

Whatsapp Image 2024 08 14 At 11.46.39 (1)

Fatmagül istedi, Başkan Zeyrek yerine getirdi Fatmagül istedi, Başkan Zeyrek yerine getirdi

Palabıyık, “Söz konusu planları bize komisyonda gösterdiler başkanım. Fakat yalnızca 1 saat gibi bir zaman diliminde tüm Manisa’nın hepsine yeterince bakamadığımızı düşünüyoruz. Yeterince incelenmediği için bu konuda ret kararı veriyoruz. En azından 1 ay gidip komisyonda çalışılsaydı iyi olurdu.” dedi.

Whatsapp Image 2024 08 14 At 11.46.40 (1)

MHP grubunun ret vermesi gerçekten düşündürücü"

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, 1 saatlik sürenin planı incelemek için yeterli olduğunu, komisyonda bu sürenin talep edilmesi halinde uzatılabileceğini vurguladı.

Whatsapp Image 2024 08 14 At 11.46.40 (2)

Başkan Zeyrek, “Değerli Başkanım, 1 saat iyi bir süre. Ben, Mimarlar Odası Başkanıyken ilk revizyon planında yaklaşık 15 dakikalık bir sunumla inceleme fırsatı bulmuştum. 15 dakika yetiyordu. 1 saatte inceleyebileceğinizi tahmin ediyorum. Ama Manisa’nın imar planına Milliyetçi Hareket Partisi grubunun ret vermesi gerçekten düşündürücü. 1/5000 revizyon imar planına sizin kadar hakim kimse olmadığını düşünüyorum. Yalnızca 15 dakikalık bir sunum değil, 1 saatte veya sizin uygun gördüğünüz zamanda komisyon da uzatabilirdi. Ama Milliyetçi Hareket Partisi’nin Manisa’nın revizyon imar planına ‘hayır’ demesi, ret vermesi gündemden düşmeyecektir.” diye konuştu.

MHP Grubu’nun ret oyu verdiği Manisa’nın 1/5000 ölçekli revizyon imar planı, oy çokluğuyla kabul edildi.

Muhabir: PERVİN İNCE